Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni matragyar.hu webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

A webáruház működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatos kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk.

Üzemeltetői adatok, információk:

Cégnév: FIT-TEXT Kft.
Székhely: 9027 Győr, Kőrisfa út 9.
Panaszkezelés cím: 9027 Győr, Kőrisfa út 9.
Telefon: +36 20 503 99 91 munkanapokon 10:00 -14:00 óra között!
E-mail: webaruhaz@matracgyar.hu
Adóigazgatási szám: 11400930-2-08
Cégjegyzékszám: 08-09-004800
Kibocsátó cégbíróság: Győri Törvényszék Cégbírósága
Számlaszám: 12096705-01862479-00100004 Raiffeisen Bank Zrt.
Szerződés nyelve: magyar
Szállítási partner: GLS Hungary
Megrendelések feldolgozása hétköznapokon történik: 10:00 -14:00 óra között
Megrendelések teljesítésének átlagos ideje munkanapban megadva: standard méretek – 5 munkanap, extra méretek – 10 munkanap
Webáruház domain: www.matracgyar.hu

Megvásárolható termékek

A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak:

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak egységárak, magyar forintban értendők és tartalmazzák a törvényben előírt 27% áfát.

Házhozszállítás díjszabása ide kattintva érhető el!

Rendelési információk

A vásárlás webáruházunkban regisztrációhoz kötött, mely a vásárlás véglegesítése előtt lehetséges!

Megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 10:00 -14:00 óra között. A megadott időponton kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben ez a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.

Webáruházunk, minden esetben automatikusan, e-mailben visszaigazolja rendelését! A visszaigazoló emailban láthatja a megrendelt termékeket, azok vételárát és a házhoz-szállítás költségét a megjelölt fizetési mód megjelölésével!

Szállítási idő: standard méretek -esetén 5 munkanap extra méretek -/ egyedi méretek -esetén 10 munkanap.

A termék adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságtól. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők, a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben vagy teljes egészben. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor. A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg.

Amennyiben a megrendelés elküldését követően nem kap a megadott e-mail címre visszaigazolást, javasoljuk ellenőrizze a SPAM mappát a levelező rendszerében. Amennyiben nem kapta meg a visszaigazolást, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk a megadott elérhetőségeink egyikén.

A megrendelt termék díjának fizetése

Webáruházunkban az alábbi fizetési módok közül tud választani:

 • Utánvét készpénz az áru átvételekor
 • Előre utalás/banki átutalás a 10103379-05078426-00000006 Budapest Bank bankszámlaszámra. A bankszámlaszámot a megrendelés után a visszaigazolásban is elküldjük és kérjük az átutalás közlemény rovatába tüntesse fel a megrendelés számát! A megrendelt termékeket az ellenérték megérkezését követően az adott termékre vonatkozó szállítási határidőn belül adjuk át a futárnak kézbesítésre!

A fizetendő összeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz.

A vételárról minden esetben Áfás számlát állítunk ki, a megrendelésben megadott névre és a megrendelt termékekkel együtt postázzuk. Amennyiben nem találja a számlát, esetleg megsérült a csomagban, kérem jelezze és a számlamásolatot elküldjük Önnek.

Házhoz-szállítás, információk

Webáruházunk megrendeléseit a GLS Hungary kézbesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben az időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni.

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatban

A megrendelés elküldésével fizetési kötelezettsége keletkezik. Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt terméke(ke)t, amennyiben a megrendelés után el tudja utalni az összeget vagy a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak.

Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén az újraküldést kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten újra küldeni az ismételt házhoz-szállítási díj megfizetésével egyidejűleg!

A gyártó garanciavállalása a következő:

A garanciaidő a matrac huzatra 1 év, a matrac magjára 10 év.

A garanciaidő alatt e terméken valamennyi olyan javítást díjtalanul elvégezzük Önnek, amely anyag-, vagy gyártási hiba miatt válik szükségessé. A gyártó szakembere dönti el, hogy a hibás terméket javítani, vagy cserélni kell-e. A munkaanyag költségek bennünket terhelnek. A színeltérések és a design módosítások kívül esnek a garanciális kötelezettségen.

A matracnak új állapotához képest történő alakváltozása, és a környezet – különösen a fény – hatására bekövetkező elváltozása, maximum30% alakbeli deformálódás egy bizonyos használati idő eltelte után törvényszerű, és kifejezetten kívül esik a garanciális kötelezettségen. A forgalmazói garancia tartalmának és kiterjedésének értelmezése szempontjából döntő jelentősége van annak, hogy a matrac funkcionális értelemben használható-e. Tartós használat után természeténél fogva nem lehet új értékű. Ugyancsak kívül esnek a garanciális kötelezettségen azok a károsodások, amelyek bárminemű átnedvesedés, a be nem tartott súlykorlát, vagy a matrac nem kielégítő szellőztetése okoz (pl.: ágykeret, ágyrács nélkül, a földön használt a matrac).

Szakszerűtlen kezelés, nem rendeltetésszerű használat, vagy durva behatás kizárja a garanciális igényt. Azoknál a károsodásoknál, amelyek a kezelési utasítás be nem tartásából, vagy a vevő saját hibájából erednek,  nem ismerhető el a garanciális igény.

Nem vállalunk garanciát az elhasználódásból eredő olyan hibajelenségekre, amelyek rendeltetésszerű használat során is felléphetnek, ezek azonban a használati értéket nem befolyásolják.

A 90×200 cm-nél nagyobb matrac esetében előfordulhat a huzat nyúlása, tekeredése. Ebből adódó problémákra a garancia nem vonatkozik. Ezen problémát matracvédő, vagy gyapjú derékalj használatával kiküszöbölhetjük.

 Elállási/felmondási jog gyakorlásáról szóló tájékoztatás

 • Ön 14 napon belül jogosult indoklás nélkül elállni a vásárlástól. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indoklás nélkül felmondani a szerződést.
 • Az elállási/felmondási határidő, a termék átvételének napjától számított 14 nap.
 • Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni e-mailben a webaruhaz@matracgyar.hu e-mail címre.
 • Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.
 • A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározott elállási és felmondási jogot a rendeletben foglaltakkal összhangban gyakorolta.

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített, megrendelt termék vételárát.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket!

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli. Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

A megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. A megrendelőt ezenfelül egyéb költség nem terheli. Az értékesítő azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő.

Nem illeti meg a fogyasztót az elállási / felmondási jog

 • Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgások, ingadozásoktól függ
 • Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra
 • Romlandó vagy minőségét rövid ideit megőrző termékek
 • Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta
 • Olyan zárt csomagolású termékek esetén amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból a védőcsomagolás felbontását követően nem küldhető vissza!

Adatkezelési nyilatkozat

A matracgyar.hu domain néven üzemelő webáruház adatait a FIT-TEXT Kft. kezeli. Az adatok megadása önkéntes alapon az érintett hozzájárulásával történik. Az adatok megadása és kezelése a megrendelés teljesítéséhez szükséges annak érdekében, hogy a megrendelések egymástól elkülönítve, azok tartalma beazonosíthatóak legyenek. Az adatkezelő a megadott adatokat 2001. évi CVIII törvény figyelembe vételével kezeli, illetve tárolja. Mindent megtesz azok biztonsága és sérthetetlensége érdekében és azok kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben előírtaknak alapján jár el. A megadott szállítási adatokat a megrendelt termék kiszállítását végző partnerünk megismerheti a csomag kézbesítéséhez.

A megrendelés elküldéséhez, rögzítéséhez szükséges – megadandó adatok

 • név (esetleg cégnév)
 • e-mail cím
 • telefonszám
 • irányítószám
 • település
 • utca, házszám
 • emelet, ajtó

Eltérő szállítási és számlázási cím esetén ezen adatok külön megadhatóak számlázásra és szállításra vonatkozóan is.

Regisztrációkor megadandó adatok

 • e-mail cím
 • használni kívánt jelszó
 • név

Regisztrált fiókhoz tartozó megrendelésekhez az alábbi adatok kerülnek rögzítésre – tárolásra

 • eddigi vásárlások (azonosító, megrendelés dátuma, végösszeg, rendelés állapota, megrendelt termékek listája)
 • kedvenc termékek (amennyiben a regisztrációt követően belépett és elhelyezett kedvencek közé termékeket)
 • regisztrációhoz tartozó belépési adatok (jelszó titkosított formában), számlázási és szállítási adatok módosításának lehetősége, korábban megadott adatok

Statisztikai adatok

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat a FIT-TEXT Kft.. kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. a FIT-TEXT Kft. által használt statisztikai eszköz a Google Analytics. A Google Analytics adatkezelési irányelvei megismerhetőek a http://www.google.com/analytics weboldalon.

Cookie-k (sütik)

A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban (Beállítások menüpont). Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a webáruházat kiszolgáló szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A cookie-ban tárolt adatok: kosár tartalma, munkamenet azonosító, elmúlt-e már 18 éves kérdésre történő válasz. A cookie-ban tárolt munkamenet azonosító az oldal bezárásáig, a további adatok a felhasználó által a saját böngészőjében történő törlésig került tárolásra.

Megrendelés adatai

A megrendelés folyamán rögzített adatokat a FIT-TEXT Kft. a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra (5 év). Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban a FIT-TEXT Kft. e-mail címen vagy ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén. Az adatok törlése az igény beérkezését követően 10 munkanapon belül megtörténik. Az adatbeviteli hibák javítása a megrendelés elküldését megelőzően lehetséges. A megrendelés elküldését követően ügyfélszolgálati elérhetőségeinken kérhető az adatbeviteli hibák javítása.

Jogorvoslattal élhet

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Posta cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
URL: http://naih.hu

Egyéb rendelkezések, információk

A jelen Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók. A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a FIT-TEXT Kft. Általános Szerződési Feltételeit, adatkezelési nyilatkozatát.